משבר הקורונה image
איך להמשיך ברצף הטיפולי ולשמור על קשר בעת חירום, בידוד והרחקה חברתית?
איך לתת למבוגר או למוגבל תחושת ביטחון ולעזור בעת הבדידות שנגזרה עליו?
איך למנוע חרדות וחוסר ביטחון בתקופות של אי ודאות ולשמור על השגרה והבריאות הנפשית של המבוגר והמוגבל?

משרד הבריאות קובע שלא להגיע לבתי אבות ודיור מוגן ואסור לחשוף מבוגרים ואנשים מוגבלים שנמצאים בסיכון להדבקה!!! מגבלות אלו תחייב את המשפחות המטפלות במבוגרים או 'מאותגרי יום' בגילאים שונים להיערכות מיוחדת ומותאמת. מה עושים...?  מֶמוֹאַפְ MEMOAPP הוא פתרון מצויין כאמצעי תקשורת וכעזר לבני משפחה להם בן משפחה מבוגר או מוגבל שאינו גר איתם והם המטפלים העיקריים שלו או נמצאים איתו בקשר קבוע. המתנדבים של מֶמוֹאַפְ MEMOAPP  יתקינו בביתו של המבוגר או המוגבל את המערכת במהירות ותוך דקות ספורות תוכלו להיות עימם בקשר ולהמשיך את הטיפול מרחוק ובלי חשש להדביק או להידבק. ההתקנה של מֶמוֹאַפְ MEMOAPP היא מיידית ומהירה, כשעתיים לאחר ביצוע ההזמנה (באתר זה) המסך יותקן ויופעל ומיד ונוצרת תקשורת מיטבית ואיכותית, מסייעת ותומכת בבן המשפחה המטפל, במבוגר או 'אותגר יום' הנמצאים לאור המצב לבד.

מֶמוֹאַפְ MEMOAPP הוא מוצר הראשון מסוגו המאפשר לבני משפחה מטפלים ולמוסדות להמשיך לטפל מרחוק במבוגר או בן משפחה מטופל - בהצלחה מלאה!

[*] לרעיונות וכלים לתוכן בתקופת משבר הקורונה - לחצו כאן

הבידוד יכול להיחוות כחוויה מלחיצה ומתסכלת - אך גם בסדרת צעדים פשוטים יחסית, להוות חוויה משפחתית מעצימה, מקרבת ומלמדת. הנה מספר המלצות שכדאי ליישם:

  • ראשית חשוב להיות בקשר קבוע ורציף, בשעות קבועות ואף מעבר לכך, להדגיש לבני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' בעזרת מסרים במֶמוֹאַפְ MEMOAPP כי הבידוד אינו מעיד על סכנה אלא מהווה צעד מניעתי, בטיחותי ואחראי הנוגע לשמירה על בריאותם ובריאות המשפחה ולהזכיר לבני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' שמערכת הבריאות שלנו היא מצוינת ואפשר לסמוך עליה.
  • חשוב להדגיש כי לאחר מועד סיום הבידוד או ההגבלות ניתן יהיה לחזור לחיים תקינים, לעבודה ולפעילות רגילה ושגרתית. ניתן אפילו לצייר יחד לוח שנה מיוחד לכבוד העניין ולספור עם בני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' את הימים שעוברים עד החזרה לשגרה.
  • חשוב מאוד לתת לגיטימציה גם לתחושה של פחד, מתח ודאגה וכן לתגובות רגשיות ופיסיות שונות של בני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' למצב. מומלץ להציע להם לשתף במחשבות וברגשות שלהם, לשאול שאלות בעזרת מֶמוֹאַפְ MEMOAPP ולהתעניין בתחושותיהם.
  • אפשר לעזור לבני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' לשמור על קשרים חברתיים באמצעות מֶמוֹאַפְ MEMOAPP... גם דרך הטלפון או בשיחות וידאו.
  • בני המשפחה המבוגרים ו'מאותגרי היום' זקוקים לגבולות ולסדר שיוכלו להישען עליהם ובלעדיהם עלולים לחוות חרדה ובלבול. חשובה גמישות אך עם זאת חשוב לשמור ככל שניתן על סדר יום בנוגע לשעות שינה, ארוחות וכד'.
  • להשתדל להפחית ככל האפשר צפייה בחדשות הקשורות בקורונה, הצפייה יכולה ליצר הצפה ופחד בקרב בני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' ולכן עדיף להתעדכן מֶמוֹאַפְ MEMOAPP מאשר בערוצי החדשות בטלוויזיה.
  • אפשר ורצוי לתכנן פעילויות/פרויקטים שהמשפחה כולה יכולה לבצע ביחד מרחוק בעזרת מֶמוֹאַפְ MEMOAPP כגון ציורים משותפים, פאזל גדול, בניה עם לגו  או קוביות.
  • כדאי להפוך את הבית לנעים יותר זאת בעזרת טיפים מרחוק בכדי שבני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' לא ירגישו שהם תחומים לאורך היום במקום אחד.
  • בני המשפחה המבוגרים ו'מאותגרי היום' זקוקים לתנועה ולפעילות מוטורית שאותה ניתן להבנות ולארגן גם בתוך הבית ולתת להם טיפים, הנחיות ועידוד להיות אקטיביים.
  • לתת לבני המשפחה המבוגרים ול'מאותגרי היום' תפקידים שונים ונוספים בביתם באופן מותאם לגילם כדי לתת להם חוויה של שליטה ופעילות חדשה - להכין ארוחת צהריים, לאפות ביחד עם בני זוגם או המטפלים, לקפל כביסה, לארגן את המשחקים וכד'.
  • זכרו – חשוב מאוד לשמור על פרופורציות, רוח טובה והומור - ככל שאתם בני משפחה המטפלים תשמרו על תגובות רגשיות מאוזנות ורגועות יותר למצב הנתון, זה יקרין גם על בני המשפחה המבוגרים ו'מאותגרי היום' ועל התנהגותם והתנהלותם. ההגבלות הם אתגר גדול אבל גם הזדמנות נדירה במרוץ החיים והזדמנות לחזק את הקשר מרחוק באמצעות מֶמוֹאַפְ MEMOAPP וליצור זיכרונות משפחתיים חדשים למרות המצב המאתגר.
[*] לרעיונות וכלים לתוכן בתקופת משבר הקורונה - לחצו כאן