1 דקות קריאה
קוגניציה מלאכותית

מֶמוֹאַפְ MemoApp היא מערכת אינטרנטית המציגה ומתווכת מידע שוטף לאנשים המתקשים בהתנהלות שלהם בחיי היום יום. תפיסת העולם העומדת מאחורי המערכת היא התזה שנוסתה בהצלחה שניתן להחליף את 'ההכרה הטבעית' (קוגניציה) של אדם ב-'הכרה מלאכותית' דהיינו אם אדם אינו מסוגל לזכור או להבין מה לעשות במהלך היום ניתן להציג לו מידע בדרך קלה פשוטה ומובנת בכדי לסייע לאדם בניהול חיי היום יום השוטפים.

לפיכך פיתחנו את ה-'קוגניציה המלאכותית' שהיא שיטה (טכניקה) ומערכת טכנולוגית אינטרנטית שנועדו להחליף את 'ההכרה הטבעית' של האדם שאינה מתפקדת או נחלשת ב-'הכרה מלאכותית'. כל שעל האדם לעשות הוא לקרוא, לראות ולשמוע את המידע המוצג לו באופן שוטף וקבוע ולהתנהל על פיו. ידוע שאנשים עם מוגבלויות נוטים לסמוך ולהאמין למילה הכתובה ולכן ההשפעה של המידע המוצג לאדם היא מאוד משמעותית עבורו ומניעה אותו לפעולה.

המדעים הקוגניטיביים (או מדעי הקוגניציה) עוסקים בחקר ההכרה, כלומר בחקר כל התהליכים המעורבים ברכישת ידע, עיבודו, ייצוגו ויישומו.

אנחנו כל כך התרגלנו לדבר על משמעות, להבין את המשמעות שמאחורי המילים, אירועים, רמזים, סמלים וכדומה, שנראה לנו שהיא דבר מה אובייקטיבי ששוכב לו שם בעולם וכל אחד יכול לבוא ולאסוף אותו. אבל לא קיימת שום משמעות בלי שקיים מישהו שעבורו היא קיימת. משמעות היא תמיד אישית ורק דמיון רב שבין האנשים השונים (שמתבטא בשפה משותפת, תרבות ואינספור קונצנזוסים) מאפשר לנו לחלוק משמעות אחד עם השני ולהרגיש שכולנו מבינים משהו באותה צורה.